Sign In

Receptek

Mazsolás almagombóc

 

Mazsolás almagombóc

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 20 db

Hozzávalók
  

A gombóchoz:

  • 750 gramm alma
  • 50 ml citromlé
  • 70 gramm mazsola
  • 2 evőkanál rum
  • 200 gramm Miklós' Universal mix
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1/4 mk
  • 1 darab tojás

Az öntethez:

  • 50 gramm vaj
  • 3 evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Instrukciók
 

  • A megmosott, meghámozott almát durvára lereszeljük, összekeverjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. A mazsolát meglocsoljuk a rummal.
  • A lisztet a cukorral, a sóval és a mazsolával összekeverjük. A tojást villával felverjük, ráöntjük a reszelt almára, majd a lisztes eleggyel összekeverjük. Ha nagyon lágy a massza, mert túl nedvdús az alma, egy kevés lisztet még lehet hozzáadni. Pihentessük 10-15 percig, amíg az öntetet elkészítjük.
  • A vajat felolvasztjuk, a mézet és a fahéjat hozzáadjuk, és egy kicsit megkaramellizáljuk.
  • A 15 perc letelte után bevizezett kézzel kb. 20 darab kis gombócot készítünk, és enyhén sós, forrásban lévő vízben, lassú forralással, kb. 15-20 perc alatt megfőzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük, és tálaláskor a fahéjas-mézes öntettel leöntjük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, édes sütemény, gluténmentes, gombóc, mazsola

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating