A megmosott, meghámozott almát durvára lereszeljük, összekeverjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. A mazsolát meglocsoljuk a rummal.
A lisztet a cukorral, a sóval és a mazsolával összekeverjük. A tojást villával felverjük, ráöntjük a reszelt almára, majd a lisztes eleggyel összekeverjük. Ha nagyon lágy a massza, mert túl nedvdús az alma, egy kevés lisztet még lehet hozzáadni. Pihentessük 10-15 percig, amíg az öntetet elkészítjük.
A vajat felolvasztjuk, a mézet és a fahéjat hozzáadjuk, és egy kicsit megkaramellizáljuk.
A 15 perc letelte után bevizezett kézzel kb. 20 darab kis gombócot készítünk, és enyhén sós, forrásban lévő vízben, lassú forralással, kb. 15-20 perc alatt megfőzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük, és tálaláskor a fahéjas-mézes öntettel leöntjük.