Medvehagyma-krémleves camembert-rel
Medvehagyma-krémleves camembert-rel
Hozzávalók
- 1 csokor medvehagyma kb. 150-200 gramm
- 50 gramm vaj
- 600 ml húsleves (ételízesítőből is jó)
- 1 evőkanál rizsliszt
- 200 ml főzőtejszín vagy tejföl
- 100 ml fehérbor
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 darab gluténmentes kifli vagy zsemle
- 2 evőkanál olívaolaj
- 100 gramm camembert sajt
Instrukciók
- A medvehagyma szárát levágjuk, a leveleket megmossuk, kicsit leszárogatjuk, metéltre vágjuk, majd a vajon 2 perc alatt megfuttatjuk. A húslevessel felöntjük, felforraljuk, majd lefedve, kis lángon, 4-5 percig főzzük.
- A lisztet a tejszínnel simára keverjük, a borral hígítjuk, majd a leveshez öntjük, és 1-2 percig forraljuk, majd merülőmixerrel krémesre keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk.
- A zsemlét vagy kiflit kisebb kockákra vágjuk, egy serpenyőben szárazon vagy az olajon megpirítjuk, a vége felé a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Én a sütőben pirítottam meg 10 perc alatt, közben egyszer megkevertem.
- A fokhagymás zsemlekockákat csak az utolsó pillanatban szórjuk rá, hogy ne ázzanak el.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)