Sign In

Receptek

Meggyel töltött fánk

 

Meggyel töltött fánk

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 400 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál
  • 0,5 darab citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 250 ml natúr joghurt
  • 20 gramm friss élesztő
  • 2 darab tojássárgája

Tölteni:

  • 200 gramm meggybefőtt vagy lekvár

Instrukciók
 

Tészta:

  • A joghurtot meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt egy kevés cukorral, és megvárjuk, amíg felfut.
  • Minden hozzávalót a robotgép üstjébe mérünk, és ruganyos tésztává dolgozzuk. Letakarva fél órát pihentetjük a gép táljában, majd újra átgyúrjuk. Kiolajozott kelesztőtálban hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  • Mielőtt sütni szeretnénk, előtte egy órával érdemes kivenni, hogy szoba-hőmérsékletűre felmelegedjen. Lisztezett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk, és 6 cm átmérőjű köröket vágunk ki belőle pogácsaszaggatóval.

Tölteni:

  • Egy-egy körre 3-3 szem lecsepegtetett meggyet fektetünk és letakarjuk egy másik tésztalappal. A széleit jól összenyomkodjuk, hogy ne essen ki a meggy.
  • Bő, közepesen forró olajban mindkét oldalukat megsütjük. Konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat. Tálalásnál meghintjük vaníliás porcukorral.
  • Ez az eredeti recept, én fele adagot készítettem gluténmentesen, és csak 1-1 szem meggyet tettem bele. A tészták szélét villával nyomkodtam le, de így is kinyíltak, és megszöktek a meggyek, mert olyan pufira fújódtak fel a fánkok, mint egy teniszlabda :). Azért néhányban benne maradt, és finom volt meggyel is, meg nélküle is.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, fánk, gluténmentes, meggy

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating