A joghurtot meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt egy kevés cukorral, és megvárjuk, amíg felfut.
Minden hozzávalót a robotgép üstjébe mérünk, és ruganyos tésztává dolgozzuk. Letakarva fél órát pihentetjük a gép táljában, majd újra átgyúrjuk. Kiolajozott kelesztőtálban hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Mielőtt sütni szeretnénk, előtte egy órával érdemes kivenni, hogy szoba-hőmérsékletűre felmelegedjen. Lisztezett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk, és 6 cm átmérőjű köröket vágunk ki belőle pogácsaszaggatóval.
Tölteni:
Egy-egy körre 3-3 szem lecsepegtetett meggyet fektetünk és letakarjuk egy másik tésztalappal. A széleit jól összenyomkodjuk, hogy ne essen ki a meggy.
Bő, közepesen forró olajban mindkét oldalukat megsütjük. Konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat. Tálalásnál meghintjük vaníliás porcukorral.
Ez az eredeti recept, én fele adagot készítettem gluténmentesen, és csak 1-1 szem meggyet tettem bele. A tészták szélét villával nyomkodtam le, de így is kinyíltak, és megszöktek a meggyek, mert olyan pufira fújódtak fel a fánkok, mint egy teniszlabda :). Azért néhányban benne maradt, és finom volt meggyel is, meg nélküle is.