Meggyes-diós szórt pite
Meggyes-diós szórt pite
Hozzávalók
- 150 gramm vaj
- 350 gramm rizsliszt
- 250 gramm porcukor (édesítő)
- 12 gramm sütőpor
- 1000 gramm meggy (magozva mérve, fagyasztott is jó)
- 250 gramm darált dió
- 1 darab citrom reszelt héja
- 1 teáskanál fahéj őrölt
- 4 darab tojás
- 400-450 ml tej
- 1 mokkáskanál só
Instrukciók
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a cukor 1/3 részét. Egy másik tálban kézi habverővel összekeverjük a tojásokat, a tejet és a cukor 1/3 részét. A meggyet összekeverjük a darált dióval, a maradék 1/3 rész cukorral, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal.
- Egy 25x35 cm-es tepsit vastagon kikenünk vajjal, rászórjuk a lisztes keverék felét. Erre kerül a dióval összekevert meggy, majd a lisztes keverék másik fele. A tetejére csorgatjuk egyenletesen a tejes-tojásos-cukros keveréket, végül rálocsoljuk a maradék olvasztott vajat. Egy hurkapálcával néhány helyen megpiszkáljuk, hogy a tejes lé jól le tudjon folyni a tepsi aljáig.
- 30 percre félretesszük, hogy a liszt kicsit felszívja a nedvességet, ennyi idő alatt a sütő is bőven felmelegszik 180 C fokra, majd 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Megvárjuk, amíg langyosra hűl, és csak azután szeleteljük fel. A tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral, én nem szoktam, mert nem szeretjük a túl édes sütiket.