Sign In

Receptek

Meggyes-diós szórt pite

 

Meggyes-diós szórt pite

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 nagy

Hozzávalók
  

  • 150 gramm vaj
  • 350 gramm rizsliszt
  • 250 gramm porcukor (édesítő)
  • 12 gramm sütőpor
  • 1000 gramm meggy (magozva mérve, fagyasztott is jó)
  • 250 gramm darált dió
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál fahéj őrölt
  • 4 darab tojás
  • 400-450 ml tej
  • 1 mokkáskanál

Instrukciók
 

  • Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a cukor 1/3 részét. Egy másik tálban kézi habverővel összekeverjük a tojásokat, a tejet és a cukor 1/3 részét. A meggyet összekeverjük a darált dióval, a maradék 1/3 rész cukorral, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal.
  • Egy 25x35 cm-es tepsit vastagon kikenünk vajjal, rászórjuk a lisztes keverék felét. Erre kerül a dióval összekevert meggy, majd a lisztes keverék másik fele. A tetejére csorgatjuk egyenletesen a tejes-tojásos-cukros keveréket, végül rálocsoljuk a maradék olvasztott vajat. Egy hurkapálcával néhány helyen megpiszkáljuk, hogy a tejes lé jól le tudjon folyni a tepsi aljáig.
  • 30 percre félretesszük, hogy a liszt kicsit felszívja a nedvességet, ennyi idő alatt a sütő is bőven felmelegszik 180 C fokra, majd 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Megvárjuk, amíg langyosra hűl, és csak azután szeleteljük fel. A tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral, én nem szoktam, mert nem szeretjük a túl édes sütiket. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó dió, édes sütemény, gluténmentes, meggy, pite

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating