Sign In

Receptek

Nutellás kalács rizslisztből

 

Nutellás kalács rizslisztből

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 1 kalács

Hozzávalók
  

  • 250 gramm rizsliszt
  • 50 gramm mandulaliszt
  • 15 gramm útifűmaghéj
  • 50 gramm porcukor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 25 gramm friss élesztő
  • 100 ml tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 100 gramm tehéntúró
  • 1 darab egész tojás
  • 1 darab tojásfehérje
  • kb. 80 ml tej
  • 30 gramm olvasztott vaj
  • 250 gramm nutella

A lekenéshez:

  • 1 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál tej

Instrukciók
 

  • Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
  • A rizslisztet, mandulalisztet (lehet helyette is rizsliszt, de nagyon jó ízt ad a tésztának), útifűmaghéjat, porcukrot, vaníliás cukrot, sót a robotgép táljában kicsit összekeverjük. A túrót villával összetörjük (puhább, szaftosabb lesz a tészta, másnapra sem szárad ki), hozzákeverjük az egész tojást plusz a fehérjét.
  • Amikor az élesztő felfutott, beindítjuk a robotgépet, hozzáadjuk a lisztekhez felfuttatott élesztőt, a tojással összekevert túrót, a langyos tejet, végül az olvasztott, de nem forró vajat.
  • Alaposan összedolgozzuk a géppel, majd letakarjuk, és langyos helyen 45 percig kelesztjük. Amikor megkelt, rizsliszttel beszórt gyúrólapon kicsit átgyúrjuk, 3 részre osztjuk (kb. 270 gramm 1 gombóc), és mind a három gombócot, kb. 20x40 cm-es téglalappá nyújtunk.
  • A téglalapokat megkenjük a nutellával, feltekerjük, és a feltekert csíkokat sütőpírra tesszük, és ott fonjuk össze, majd a sütőpapírral együtt tesszük a tepsibe.
  • Letakarjuk, és addig kelesztjük még, amíg a sütő bemelegszik 180 C fokra. Lekenjük a tejjel összekevert tojással, és 30-35 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, kalács, nutella, pékáru, rizsliszt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating