Nutellás kifli
Nutellás kifli
Hozzávalók
A tésztához:
- 250 gramm Miklós' Universal mix
- 20 gramm élesztő
- kb. 150 ml tej
- 30 gramm cukor
- 40 gramm olvasztott vaj
- 1 darab egész tojás
- 1 darab tojássárgája
- 50 ml víz a gluténmenteshez
- 1 púpozott evőkanál útifűmaghéj a gluténmenteshez
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 100 gramm Nutella
A lekenéshez:
- 1 darab tojássárgája
- 1 evőkanál tej
Instrukciók
- Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukorral 100 ml langyos tejben.
- A lisztet dagasztótálba tesszük. Hozzáadjuk a többi anyagot, a felfuttatott élesztőt, a vízzel összekevert útifűmaghéjat, és a vége felé az olvasztott vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk.
- Letakarva, langyos helyen 60 percig kelesztjük, majd enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk
- A tésztát 2 részre osztjuk, majd mindegyiket vékony körré nyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk. A cikkeket megkenjük Nutellával, és feltekerjük kifliformára.
- Bekapcsoljuk a sütőt 180 C-ra, amíg a sütő melegszik, a kiflik még pihennek, közben lekenjük a tetejüket a tejjel elkevert tojással, majd 15-20 perc alatt megsütjük.
- Nagyon finom puha kiflik lettek.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)