Sign In

Nutellás kifli

 

Nutellás kifli

Elkészítési idő 2 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 250 gramm Miklós' Universal mix
  • 20 gramm élesztő
  • kb. 150 ml tej
  • 30 gramm cukor
  • 40 gramm olvasztott vaj
  • 1 darab egész tojás
  • 1 darab tojássárgája
  • 50 ml víz a gluténmenteshez
  • 1 púpozott evőkanál útifűmaghéj a gluténmenteshez
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 csipet

A töltelékhez:

  • 100 gramm Nutella

A lekenéshez:

  • 1 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál tej

Instrukciók
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukorral 100 ml langyos tejben.
  • A lisztet dagasztótálba tesszük. Hozzáadjuk a többi anyagot, a felfuttatott élesztőt, a vízzel összekevert útifűmaghéjat, és a vége felé az olvasztott vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk.
  • Letakarva, langyos helyen 60 percig kelesztjük, majd enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk
  • A tésztát 2 részre osztjuk, majd mindegyiket vékony körré nyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk. A cikkeket megkenjük Nutellával, és feltekerjük kifliformára.
  • Bekapcsoljuk a sütőt 180 C-ra, amíg a sütő melegszik, a kiflik még pihennek, közben lekenjük a tetejüket a tejjel elkevert tojással, majd 15-20 perc alatt megsütjük.
  • Nagyon finom puha kiflik lettek.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, kifli, nutella, pékáru

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating