Sign In

Receptek

Olajban sült krumplis pogácsa

 

Olajban sült krumplis pogácsa

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 22 db

Hozzávalók
  

  • 600 gramm burgonya
  • 1 teáskanál
  • 1 darab tojás
  • 200 gramm rizsliszt

A sütéshez:

  • 500 ml napraforgóolaj

A tetejére:

  • 200 ml tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 mokkáskanál
  • 50 gramm reszelt trappista sajt

Instrukciók
 

  • A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük, még melegen áttörjük, majd kihűtjük.
  • Megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, és annyi lisztet, hogy egy könnyen gyúrható, viszonylag lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
  • Több részre osztjuk a tésztát, majd vékonyan megolajozott szilikonos nyújtólapon, vagy sütőpapíron 1 cm vastagúra nyújtjuk, és egy 6 cm-es formával kiszaggatjuk.
  • Forró olajban kisütjük, majd törlőpapírral borított tányérra tesszük őket, hogy felszívja az olajat.
  • Tálaláskor egy kevés fokhagymás, sós tejfölt, és egy csipetnyi reszelt sajtot teszünk a tetejére.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, krumpli, pogácsa, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating