Sign In

Palacsintafánk

Palacsintafánk

Ha gyorsan szeretnétek egy jó kis fánkot! Nem kell keleszteni, csak összekeverni, és már lehet is sütni 🙂

palacsintafánk gluténmentes recept gmtérkép

Gluténmentes palacsintafánk

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 adag

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 250 ml tej
  • 3 darab tojás
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál só

A sütéshez:

  • ízlés szerint étolaj

A szóráshoz:

  • ízlés szerint porcukor

Instrukciók
 

  • A tejet forraljuk fel a cukorral és a sóval, majd keverjük hozzá (lehet a robotgép habverőszárával) kisebb adagokban a lisztet, majd hagyjuk egy kicsit hűlni, végül egyenként keverjük bele a tojásokat.
  • Ezután hevítsük fel az olajat. Csak mérsékelt lángon süssük a fánkokat, mert nem szabad hirtelen sülniük!
  • Egy (hideg) olajba mártott kanál segítségével adagoljuk a tésztát a meleg olajba, majd süssük a fánkokat aranybarnára.
  • Többször fordítsuk át a fánkokat, már a sütés kezdetétől, mert ha hirtelen megsül az egyik felük, akkor nem akarnak majd a gombócok átfordulni. Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fánk, gluténmentes, palacsinta

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük