Palacsintafánk
Ha gyorsan szeretnétek egy jó kis fánkot! Nem kell keleszteni, csak összekeverni, és már lehet is sütni 🙂
Gluténmentes palacsintafánk
Hozzávalók
- 250 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 250 ml tej
- 3 darab tojás
- 1-2 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
A sütéshez:
- ízlés szerint étolaj
A szóráshoz:
- ízlés szerint porcukor
Instrukciók
- A tejet forraljuk fel a cukorral és a sóval, majd keverjük hozzá (lehet a robotgép habverőszárával) kisebb adagokban a lisztet, majd hagyjuk egy kicsit hűlni, végül egyenként keverjük bele a tojásokat.
- Ezután hevítsük fel az olajat. Csak mérsékelt lángon süssük a fánkokat, mert nem szabad hirtelen sülniük!
- Egy (hideg) olajba mártott kanál segítségével adagoljuk a tésztát a meleg olajba, majd süssük a fánkokat aranybarnára.
- Többször fordítsuk át a fánkokat, már a sütés kezdetétől, mert ha hirtelen megsül az egyik felük, akkor nem akarnak majd a gombócok átfordulni. Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.