Pizza ízű borzas zsemle
Pizza ízű borzas zsemle
Hozzávalók
- 100 gramm Miklós' Universal mix
- 100 gramm Nutri Free mix per Pane
- 120 ml víz
- 40 gramm olajban eltett, szárított paradicsom
- 10 gramm friss élesztő
- 2 gramm cukor
- 2 gramm só
- 15 ml olívaolaj
- 1 púpozott teáskanál szárított oregánó
Instrukciók
- Egy kisebb edényben feloldjuk az élesztőt a vízben a cukorral együtt, és felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Egy fakanállal addig keverjük, amíg a liszt felszívja a nedvességet, aztán hozzáadjuk az olajat és a sót, végül az előzőleg apró darabokra vágott szárított paradicsomot és az oregánót.
- Enyhén lisztezett gyúródeszkán erőteljesen addig gyúrjuk, amíg szép sima, egynemű tészta lesz. Pogácsatészta keménységűnek kell lennie. Gombócot formálunk belőle, egy kilisztezett edénybe tesszük, fóliával letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
- Miután megkelt, visszatesszük a gyúródeszkára, kicsit átgyúrjuk, majd kisebb adagokra osztjuk, hurkákat sodrunk, a hurkát kézzel ellapítjuk, éles késsel bevagdossuk a tészta egyik oldalát, majd feltekerjük.
- Talpra állítjuk a „rózsákat”, eligazítjuk a „szirmokat”.
- Sütőpapírral borított sütőlapra helyezzük őket.
- Még egy fél órát kelni hagyjuk őket, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 5 percig, majd 180 C fokon további 10-15 percig sütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)