Sign In

Receptek

Pizza ízű borzas zsemle

 

Pizza ízű borzas zsemle

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Pékáru receptek, Pizza receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 db

Hozzávalók
  

  • 100 gramm Miklós' Universal mix
  • 100 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 120 ml víz
  • 40 gramm olajban eltett, szárított paradicsom
  • 10 gramm friss élesztő
  • 2 gramm cukor
  • 2 gramm
  • 15 ml olívaolaj
  • 1 púpozott teáskanál szárított oregánó

Instrukciók
 

  • Egy kisebb edényben feloldjuk az élesztőt a vízben a cukorral együtt, és felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Egy fakanállal addig keverjük, amíg a liszt felszívja a nedvességet, aztán hozzáadjuk az olajat és a sót, végül az előzőleg apró darabokra vágott szárított paradicsomot és az oregánót.
  • Enyhén lisztezett gyúródeszkán erőteljesen addig gyúrjuk, amíg szép sima, egynemű tészta lesz. Pogácsatészta keménységűnek kell lennie. Gombócot formálunk belőle, egy kilisztezett edénybe tesszük, fóliával letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  • Miután megkelt, visszatesszük a gyúródeszkára, kicsit átgyúrjuk, majd kisebb adagokra osztjuk, hurkákat sodrunk, a hurkát kézzel ellapítjuk, éles késsel bevagdossuk a tészta egyik oldalát, majd feltekerjük.
  • Talpra állítjuk a „rózsákat”, eligazítjuk a „szirmokat”.
  • Sütőpapírral borított sütőlapra helyezzük őket.
  • Még egy fél órát kelni hagyjuk őket, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 5 percig, majd 180 C fokon további 10-15 percig sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó borzas zsemle, gluténmentes, pékáru, pizza, zsemle

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating