Egy kisebb edényben feloldjuk az élesztőt a vízben a cukorral együtt, és felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Egy fakanállal addig keverjük, amíg a liszt felszívja a nedvességet, aztán hozzáadjuk az olajat és a sót, végül az előzőleg apró darabokra vágott szárított paradicsomot és az oregánót.
Enyhén lisztezett gyúródeszkán erőteljesen addig gyúrjuk, amíg szép sima, egynemű tészta lesz. Pogácsatészta keménységűnek kell lennie. Gombócot formálunk belőle, egy kilisztezett edénybe tesszük, fóliával letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, visszatesszük a gyúródeszkára, kicsit átgyúrjuk, majd kisebb adagokra osztjuk, hurkákat sodrunk, a hurkát kézzel ellapítjuk, éles késsel bevagdossuk a tészta egyik oldalát, majd feltekerjük.
Talpra állítjuk a „rózsákat”, eligazítjuk a „szirmokat”.
Sütőpapírral borított sütőlapra helyezzük őket.
Még egy fél órát kelni hagyjuk őket, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 5 percig, majd 180 C fokon további 10-15 percig sütjük.