Rántott sajtgolyó – lisztmentes
Rántott sajtgolyó - lisztmentes
Hozzávalók
- 300 gramm reszelt trappista sajt
- 2 darab tojás
- 1/2 mokkáskanál só
- 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 3-4 evőkanál darált dió
- 3-4 evőkanál szezámmag
Instrukciók
- A tojásokat a fűszerekkel, villával kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
- Diónyi gombócokat formálunk, darált dió és szezámmag keverékében megforgatjuk, majd közepesen forró olajban kisütjük.
- Tartármártással, sült burgonyával tálaljuk. (Nem mindegyiknek lukas a közepe, ez éppen az volt) 🙂
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)