Rebarbaraleves málnával
Rebarbaraleves málnával
Hozzávalók
- 5 szál rebarbara
- 1 teáskanál só
- 5 evőkanál cukor (édesítő)
- 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 200 ml tejföl vagy tejszín
- 1 púpos evőkanál rizsliszt
- 250 gramm málna
Instrukciók
- A rebarbaraszárakat megtisztítjuk, a vékony, szálkás héját eltávolítjuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk, és egy kisebb lábasba szórjuk. 800 ml vizet öntünk rá, sózzuk, a cukorral és a fűszerkeverékkel ízesítjük, majd kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
- A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, egy kevés vízzel hígítjuk, majd a levesbe öntjük, és pár perc alatt besűrítjük vele.
- A málna nagy részét is beleszórjuk, majd levesszük a tűzről, kihűtjük, és vagy langyosan, vagy jól behűtve fogyasztjuk. Tálaláskor a megmaradt málnaszemekkel díszítjük a levest.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)