Sign In

Receptek

Rebarbaraleves málnával

 

Rebarbaraleves málnával

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 5 szál rebarbara
  • 1 teáskanál
  • 5 evőkanál cukor (édesítő)
  • 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 200 ml tejföl vagy tejszín
  • 1 púpos evőkanál rizsliszt
  • 250 gramm málna

Instrukciók
 

  • A rebarbaraszárakat megtisztítjuk, a vékony, szálkás héját eltávolítjuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk, és egy kisebb lábasba szórjuk. 800 ml vizet öntünk rá, sózzuk, a cukorral és a fűszerkeverékkel ízesítjük, majd kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
  • A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, egy kevés vízzel hígítjuk, majd a levesbe öntjük, és pár perc alatt besűrítjük vele.
  • A málna nagy részét is beleszórjuk, majd levesszük a tűzről, kihűtjük, és vagy langyosan, vagy jól behűtve fogyasztjuk. Tálaláskor a megmaradt málnaszemekkel díszítjük a levest.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, gyümölcs, leves, málna, rebarbara

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating