Ribiszkés-meggyes morzsóka
Ribiszkés-meggyes morzsóka
Hozzávalók
- 4 darab tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 160 gramm rizsliszt
- 160 gramm rizsdara
- 500 ml tej
- 1 mokkáskanál só
- 1 darab citrom reszelt héja
- 8 evőkanál napraforgóolaj
- 200 gramm ribiszke
- 200 gramm meggy
- 2 evőkanál fahéjas porcukor a tetejére
Instrukciók
- A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a lisztet, darát, sót hozzáadjuk, majd a tejet is apránként hozzákeverjük, a citromhéjjal ízesítjük, végül a kemény habbá vert fehérjét is beleforgatjuk.
- Hűtőszekrényben legalább 45 percig pihentetjük, hogy a liszt és a dara fel tudja szívni a nedvességet. Egy nagyobb méretű, lehetőleg tapadásmentes tepsibe öntsük az olajat, tegyük be a 200 fokra előmelegített sütőbe, forrósítsuk fel, majd öntsük bele a masszát, és tegyük vissza a sütőbe.
- Amikor már kezd összeállni, vegyük ki, keverjük meg, daraboljuk össze, majd ismét tegyük vissza. Ezt a műveletet többször ismételjük meg, hogy jó morzsás legyen. Kb. 40 perc alatt süssük meg.
- Az utolsó 5 percben keverjük hozzá a leszemezett ribizlit, és a kimagozott meggyet. Vigyázzunk, hogy sütéskor ne szárítsuk ki túlságosan.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)