Sajtos-hagymás muffin

Egy kiadós leves után, pogácsa helyett is tökéletes!
Sajtos-hagymás gluténmentes muffin
Hozzávalók
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 120 gramm zsírszegény túró
- 2 darab tojás
- 120 gramm zabpehelyliszt jelölten gluténmentes
- 6 gramm sütőpor
- 1 teáskanál só
- 100 gramm dkg reszelt sajt Cheddar vagy Trappista
- 130 ml tej kb.
A forma kikenéséhez:
- 1 teáskanál vaj
Instrukciók
- A megtisztított, felaprított hagymát az olajjal egy kisebb serpenyőben világosra pirítjuk, majd kihűtjük. A túrót villával összetörjük, összekeverjük a tojással, a sóval, a sütőporral.
- Felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tejet, végül a reszelt sajt 3/4 részét.
- A masszát a kivajazott muffin sütő mélyedéseibe kanalazzuk, a tetejüket olajos kanállal simára igazítjuk, majd a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
- 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük. (1 db: 133 Kcal; 7,4 g Ch).