Vissza

Sajtos-hagymás gluténmentes muffin

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Előételek, Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 12 darab

Hozzávalók
  

  • 1 fej nagyobb vöröshagyma
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 120 gramm zsírszegény túró
  • 2 darab tojás
  • 120 gramm zabpehelyliszt jelölten gluténmentes
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 100 gramm dkg reszelt sajt Cheddar vagy Trappista
  • 130 ml tej kb.

A forma kikenéséhez:

  • 1 teáskanál vaj

Instrukciók
 

  • A megtisztított, felaprított hagymát az olajjal egy kisebb serpenyőben világosra pirítjuk, majd kihűtjük. A túrót villával összetörjük, összekeverjük a tojással, a sóval, a sütőporral.
  • Felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tejet, végül a reszelt sajt 3/4 részét.
  • A masszát a kivajazott muffin sütő mélyedéseibe kanalazzuk, a tetejüket olajos kanállal simára igazítjuk, majd a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük. (1 db: 133 Kcal; 7,4 g Ch).

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, sajt, újhagyma