Sajtos rúd
Sajtos rúd
Hozzávalók
- 200 gramm Nutri Free mix per Pane
- 200 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 2 teáskanál só
- 250 gramm Rama margarin
- 200 gramm natúr joghurt
- 200 gramm trappista sajt
A kenéshez:
- 2-3 evőkanál joghurt
A tetejére:
- 100 gramm füstölt trappista sajt
Instrukciók
- Összegyúrjuk a hozzávalókat.
- Lisztezett nyújtólapon 1 cm vastagra kinyújtjuk, joghurttal lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk. Ha vékonyra nyújtjuk, ropogósak lesznek, ha kicsit vastagabbra, akkor puhábbak.
- Sütőpapíros tepsire tesszük, 180 C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
- Ebből az adagból 2 tepsire való rúd lett. A füstölt sajttól szép pirosak lettek. 🙂
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)