Vissza

Sajtos rúd

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 200 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 200 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 2 teáskanál
  • 250 gramm Rama margarin
  • 200 gramm natúr joghurt
  • 200 gramm trappista sajt

A kenéshez:

  • 2-3 evőkanál joghurt

A tetejére:

  • 100 gramm füstölt trappista sajt

Instrukciók
 

  • Összegyúrjuk a hozzávalókat.
  • Lisztezett nyújtólapon 1 cm vastagra kinyújtjuk, joghurttal lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk. Ha vékonyra nyújtjuk, ropogósak lesznek, ha kicsit vastagabbra, akkor puhábbak.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük, 180 C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Ebből az adagból 2 tepsire való rúd lett. A füstölt sajttól szép pirosak lettek. :)  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, sajt, sajtos, sajtos rúd, sós sütemény