Sign In

Receptek

Sonkás túrógombóc

 

Sonkás túrógombóc

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A gombóchoz:

  • 3 darab tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 500 gramm tehéntúró
  • 5 evőkanál Cassava dara
  • 1 teáskanál
  • 250 gramm főtt sonka

A forgatáshoz:

  • 1-2 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
  • 3-4 evőkanál szezámmag

Az öntethez:

  • 450 gramm tejföl
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 csipet
  • 0,5 mokkáskanál őrölt tarka bors

Instrukciók
 

  • A tojások sárgáját a tejföllel és a sóval simára keverjük, hozzáadjuk a túrót, villával alaposan összetörjük, majd hozzákeverjük a darát, a sót, az apró kockákra vágott sonkát, és végül a kemény habbá vert fehérjét. Minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
  • Közben elkészítjük a forgatáshoz a morzsát, és az öntetet. Az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és a szezámmagot. A tejfölbe belekeverjük a hozzávalókat, és tálalásig betesszük a hűtőbe.
  • Az 1 óra letelte után a hűtőből kivett masszából vizes kézzel pingpong labdánál kicsit nagyobb gombócokat készítünk, és lobogva forró sós vízbe tesszük őket. Amikor a gombócok feljöttek a víz tetejére, takarékra állítjuk a hőt, és még 6-7 percig főzzük a gombócokat, majd leszűrjük, és meghempergetjük őket a szezámmagos prézliben.
  • Tálaláskor a fűszeres tejföllel kínáljuk. Ha nem fogy el mind, másnapra is nagyon finom puha marad. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, sonka, sós sütemény, túró, túrógombóc

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating