A tojások sárgáját a tejföllel és a sóval simára keverjük, hozzáadjuk a túrót, villával alaposan összetörjük, majd hozzákeverjük a darát, a sót, az apró kockákra vágott sonkát, és végül a kemény habbá vert fehérjét. Minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a forgatáshoz a morzsát, és az öntetet. Az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és a szezámmagot. A tejfölbe belekeverjük a hozzávalókat, és tálalásig betesszük a hűtőbe.
Az 1 óra letelte után a hűtőből kivett masszából vizes kézzel pingpong labdánál kicsit nagyobb gombócokat készítünk, és lobogva forró sós vízbe tesszük őket. Amikor a gombócok feljöttek a víz tetejére, takarékra állítjuk a hőt, és még 6-7 percig főzzük a gombócokat, majd leszűrjük, és meghempergetjük őket a szezámmagos prézliben.
Tálaláskor a fűszeres tejföllel kínáljuk. Ha nem fogy el mind, másnapra is nagyon finom puha marad.