Sign In

Receptek

Sonkával, sajttal töltött rántott csirkemell

 

Sonkával, sajttal töltött rántott csirkemell

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 2 darab fél csirkemellfilé
  • 1 mokkáskanál
  • 6 darab gépsonka vékony szelet
  • 6 darab trappista sajt vékony szelet

A panírozáshoz:

  • 100 gramm rizsliszt
  • 3 darab tojás
  • 100 gramm gluténmentes zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • 500 ml napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • A csirkemellfilékből 3-3 szeletet vágunk, kicsit kiverjük, megsózzuk. Mindegyik szeletre fektetünk egy szelet sonkát, egy szelet sajtot, majd feltekerjük, fogvájóval megtűzzük.
  • Lisztben, villával felvert tojásban, zsemlemorzsában, majd ismét a tojásban és a zsemlemorzsában megforgatjuk, vagyis duplán panírozzuk.
  • Közepesen forró olajban, lehetőleg lassan süssük, hogy a közepének is legyen ideje átsülni. Tepsiben sült burgonyával, vagy párolt rizzsel és tartármártással tálaljuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, csirkemell, főétel, gluténmentes, rántott csirkemell, sajt, sonka

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating