Sonkával, sajttal töltött rántott csirkemell
Sonkával, sajttal töltött rántott csirkemell
Hozzávalók
- 2 darab fél csirkemellfilé
- 1 mokkáskanál só
- 6 darab gépsonka vékony szelet
- 6 darab trappista sajt vékony szelet
A panírozáshoz:
- 100 gramm rizsliszt
- 3 darab tojás
- 100 gramm gluténmentes zsemlemorzsa
A sütéshez:
- 500 ml napraforgóolaj
Instrukciók
- A csirkemellfilékből 3-3 szeletet vágunk, kicsit kiverjük, megsózzuk. Mindegyik szeletre fektetünk egy szelet sonkát, egy szelet sajtot, majd feltekerjük, fogvájóval megtűzzük.
- Lisztben, villával felvert tojásban, zsemlemorzsában, majd ismét a tojásban és a zsemlemorzsában megforgatjuk, vagyis duplán panírozzuk.
- Közepesen forró olajban, lehetőleg lassan süssük, hogy a közepének is legyen ideje átsülni. Tepsiben sült burgonyával, vagy párolt rizzsel és tartármártással tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)