Sonkával-sajttal töltött zsömle
Sonkával-sajttal töltött zsömle
Hozzávalók
- 150 gramm Schar mix B
- 150 gramm Nutri Free mix per Pane
- 300 ml langyos víz
- 3/4 csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 2 evőkanál étolaj
A töltelékhez:
- 200 gramm füstölt főtt tarja
- 150 gramm trappista sajt
Instrukciók
- A tészta hozzávalóit dagasztógéppel alaposan összekeverjük.
- A sütéshez én teflonbevonatú muffin sütőformát használtam (12 darab-os).
- Olajos kézzel elveszünk egy darabkát a tésztából, és a forma aljába nyomkodjuk. Először a sonkát tesszük rá, majd egy-két darabka sajtot, ezeket befedjük egy kb. diónyi mennyiségű tésztával, majd újabb réteg következik: sonka, sajt.
- Legvégül a maradék tésztával befedjük. Langyos helyen, vagy télen 50 C fokos sütőben 30 percig kelesztjük. Ez idő alatt szépen megnőnek.
- Kelesztés után a tetejüket olajjal lekenjük, majd 180 C fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Néhány helyen kifolyt a sajt, és megpirult, amitől aztán még finomabb lett.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)