Sign In

Receptek

Sós túrófánk

 

Sós túrófánk

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 15 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 500 gramm tehéntúró
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 teáskanál
  • 50 gramm rizsliszt
  • 50 gramm zsemlemorzsa gluténmentes
  • 1 mokkáskanál borsikafű
  • 1 darab tojásfehérje

A forgatáshoz:

  • 30 gramm zsemlemorzsa gluténmentes

A sütéshez:

  • 500 ml napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a 3 db tojássárgáját, a sót, a lisztet, a zsemlemorzsát és a borsikafüvet.
  • Jól összegyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe, és 1 óra hosszat hagyjuk pihenni majd hozzákeverjük az 1 db kemény habbá vert tojásfehérjét.
  • Vizes kézzel hüvelykujjnyi rudakat sodrunk, megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd közepesen forró olajban pirosra sütjük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fánk, gluténmentes, sós, sós sütemény, túró, túrós

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating