Spagettilepény
Spagettilepény
Hozzávalók
2 lepényhez:
- 150 gramm Barilla GM spagetti
- 2 darab tojás
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 2 púpozott evőkanál reszelt sajt
- 2-3 evőkanál étolaj a sütéshez
Instrukciók
- A spagettit a hagyományos módon megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük.
- 2 tojást egy csipetnyi sóval felverünk, megborsozzuk, hozzáadjuk az aprított petrezselymet és a reszelt sajtot, és alaposan összekeverjük a spagettivel.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és belemerjük a tojásos spagetti felét. 2-3 percnyi sütés után egy lapátkanállal megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük, majd ugyanígy sütjük meg a másikat is.
- Tányérra csúsztatjuk, és ráhalmozzuk a húsos ragut, de fogyaszthatjuk csak tejföllel és reszelt sajttal is, vagy zöldséges raguval.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)