Sign In

Receptek

Spagettilepény

 

Spagettilepény

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Köretek
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

2 lepényhez:

  • 150 gramm Barilla GM spagetti
  • 2 darab tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2 púpozott evőkanál reszelt sajt
  • 2-3 evőkanál étolaj a sütéshez

Instrukciók
 

  • A spagettit a hagyományos módon megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük.
  • 2 tojást egy csipetnyi sóval felverünk, megborsozzuk, hozzáadjuk az aprított petrezselymet és a reszelt sajtot, és alaposan összekeverjük a spagettivel.
  • Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és belemerjük a tojásos spagetti felét. 2-3 percnyi sütés után egy lapátkanállal megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük, majd ugyanígy sütjük meg a másikat is.
  • Tányérra csúsztatjuk, és ráhalmozzuk a húsos ragut, de fogyaszthatjuk csak tejföllel és reszelt sajttal is, vagy zöldséges raguval.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, köret, lepény, spagetti

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating