Sign In

Receptek

Spagettimuffin bolognai módra

 

Spagettimuffin bolognai módra

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 200 gramm Barilla spagetti vagy 250 gramm Sam Mills Pasta d'oro
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 csésze reszelt parmezán sajt
  • 1,5 csésze kész bolognai mártás vagy paradicsomszósz
  • 12 darab előre megsütött, dió nagyságú fasírozott

Instrukciók
 

  • Főzzük meg a spagettit a szokásos módon, öblítsük le hideg vízzel, hűtsük ki, öntsük rá az olívaolajat, szórjuk rá a reszelt parmezán sajt ¾ részét, és alaposan keverjük össze.
  • A muffinsütőt kenjük ki olajjal, és készítsünk kis „fészkeket” a mélyedésekbe. Mindegyik mélyedésbe tegyünk 1 evőkanál paradicsomszószt, 1 húsgombócot, rá megint paradicsomszószt, majd szórjuk meg a maradék reszelt parmezánnal.
  • 200 C-ra előmelegített sütőben süssük meg kb. 30-35 perc alatt.
  • A gluténmentes Barilla spagettiből elég kb. 200 gramm, a gluténmentes Sam Mills Pasta d’oro-ból kell a 250 gramm.
  • Ha még biztosabbak akarunk lenni a sikerben, keverjünk a kifőtt tésztához 1 darab alaposan felvert tojást is, akkor biztosan nem fog szétesni a fészek. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bolognai, gluténmentes, muffin, sós sütemény, spagetti

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating