Főzzük meg a spagettit a szokásos módon, öblítsük le hideg vízzel, hűtsük ki, öntsük rá az olívaolajat, szórjuk rá a reszelt parmezán sajt ¾ részét, és alaposan keverjük össze.
A muffinsütőt kenjük ki olajjal, és készítsünk kis „fészkeket” a mélyedésekbe. Mindegyik mélyedésbe tegyünk 1 evőkanál paradicsomszószt, 1 húsgombócot, rá megint paradicsomszószt, majd szórjuk meg a maradék reszelt parmezánnal.
200 C-ra előmelegített sütőben süssük meg kb. 30-35 perc alatt.
A gluténmentes Barilla spagettiből elég kb. 200 gramm, a gluténmentes Sam Mills Pasta d’oro-ból kell a 250 gramm.
Ha még biztosabbak akarunk lenni a sikerben, keverjünk a kifőtt tésztához 1 darab alaposan felvert tojást is, akkor biztosan nem fog szétesni a fészek.