Spagettitekercs
Spagettitekercs
Hozzávalók
A tekercshez:
- 400 gramm főtt Barilla spagetti
- 1 darab sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 50 gramm trappista sajt reszelt, füstölt
- 4 darab tojás
- 2 evőkanál napraforgóolaj
A töltelékhez:
- 160 gramm főtt sonka
- 160 gramm pizza mozzarella sajt durvára reszelt
Instrukciók
- A sárgarépát, a fokhagymát és a füstölt sajtot finomra lereszeljük. A tojást villával felverjük, hozzákeverjük a sót, a borsot, a lereszelt sárgarépát, fokhagymát, sajtot, végül a főtt spagettit.
- Egy nagy gáztepsire teszünk egy olajjal vékonyan megkent sütőpapírt, rákanalazzuk a masszát, vékonyan elterítjük, a kanál hátával egyenesre igazgatjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
- Amikor megsült, ráborítunk egy tiszta sütőpapírt, ráteszünk egy másik sütőlapot, vagy egy nagy tálcát, és egy hirtelen mozdulattal átfordítjuk. Levesszük a sütőlapot, lehúzzuk a sütőpapírt, megszórjuk a reszelt pizza mozzarella sajttal, ráhelyezzük a sonkaszeleteket.
- Óvatosan feltekerjük, majd egy hosszúkás tálra helyezzük. Tálaláskor ferdén felszeleteljük, és friss salátával kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)