Vissza

Spagettitekercs

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tekercshez:

  • 400 gramm főtt Barilla spagetti
  • 1 darab sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 50 gramm trappista sajt reszelt, füstölt
  • 4 darab tojás
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

A töltelékhez:

  • 160 gramm főtt sonka
  • 160 gramm pizza mozzarella sajt durvára reszelt

Instrukciók
 

  • A sárgarépát, a fokhagymát és a füstölt sajtot finomra lereszeljük. A tojást villával felverjük, hozzákeverjük a sót, a borsot, a lereszelt sárgarépát, fokhagymát, sajtot, végül a főtt spagettit.
  • Egy nagy gáztepsire teszünk egy olajjal vékonyan megkent sütőpapírt, rákanalazzuk a masszát, vékonyan elterítjük, a kanál hátával egyenesre igazgatjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • Amikor megsült, ráborítunk egy tiszta sütőpapírt, ráteszünk egy másik sütőlapot, vagy egy nagy tálcát, és egy hirtelen mozdulattal átfordítjuk. Levesszük a sütőlapot, lehúzzuk a sütőpapírt, megszórjuk a reszelt pizza mozzarella sajttal, ráhelyezzük a sonkaszeleteket.
  • Óvatosan feltekerjük, majd egy hosszúkás tálra helyezzük. Tálaláskor ferdén felszeleteljük, és friss salátával kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, spagetti, tészta