Sign In

Receptek

Sütőtökös torta

 

Sütőtökös torta

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 12 szelet

Hozzávalók
  

A töltelékhez:

  • 1000 gramm sütőtök
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 darab narancs leve
  • 100 gramm barna cukor
  • 2 darab tojás
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 mokkáskanál mézes sütemény fűszerkeverék

A tésztához:

  • 100 gramm gluténmentes háztartási keksz
  • 100 gramm darált dió
  • 3 darab tojásfehérje
  • 60 gramm barna cukor

A forma kikenéséhez:

  • szükség szerint vaj

A tetejére:

  • 2 evőkanál szeletelt mandula

Instrukciók
 

  • A sütőtököt megmossuk, feldaraboljuk, a magokat eltávolítjuk, majd 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt puhára sütjük, majd kihűtjük. Közben a kekszet és a diót megdaráljuk, a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a kekszet és a diót belekeverjük.
  • Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, a diós masszát belekanalazzuk, egyenesre simítjuk a tetejét, majd 10 percre betesszük a forró sütőbe.
  • A megsült tököt botmixerrel pürésítjük, a citromlével, a narancs kifacsart levével, a tojásokkal, a cukorral és a fűszerekkel habosra keverjük, majd az elősütött tésztára öntjük.
  • A tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával. Visszatesszük a sütőbe, és 170 C fokon 45 perc alatt készre sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, sütőtök, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating