A sütőtököt megmossuk, feldaraboljuk, a magokat eltávolítjuk, majd 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt puhára sütjük, majd kihűtjük. Közben a kekszet és a diót megdaráljuk, a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a kekszet és a diót belekeverjük.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, a diós masszát belekanalazzuk, egyenesre simítjuk a tetejét, majd 10 percre betesszük a forró sütőbe.
A megsült tököt botmixerrel pürésítjük, a citromlével, a narancs kifacsart levével, a tojásokkal, a cukorral és a fűszerekkel habosra keverjük, majd az elősütött tésztára öntjük.
A tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával. Visszatesszük a sütőbe, és 170 C fokon 45 perc alatt készre sütjük.