Sign In

Receptek

Szalonnás-hagymás pite – rizslisztből

 

Szalonnás-hagymás pite - rizslisztből

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 8 nagy

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 20 gramm élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 300 ml langyos víz
  • 200 gramm rizsliszt (fehér is, barna is jó)
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 teáskanál

A töltelékhez:

  • 700 gramm vöröshagyma (lehet néhány darab lila is)
  • 300 gramm húsos, főtt császárszalonna
  • 200 ml tejföl
  • 1 darab nagy tojás
  • 1/2 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál

A tepsi kikenéséhez:

  • 2 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • Az élesztőt 100 ml langyos, cukros vízben felfuttatjuk.
  • A lisztet az útfűmaghéjjal és a sóval összeforgatjuk, majd a felfuttatott élesztővel, és a maradék langyos vízzel összegyúrjuk. Letakarva, langyos helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben félig kisütjük a zsírját.
  • A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a szalonnához adjuk, és 5-6 percig pároljuk, amíg egy kicsit összeesik, majd hűlni hagyjuk.
  • A tejfölt a tojással, a sóval és a fűszerekkel összekeverjük, majd a szalonnás hagymára öntjük, azzal is jól összekeverjük.
  • A tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk, kinyújtjuk egy nagyobb tepsi méretére (kb. 35x25), picit meglisztezzük a tetejét, feltekerjük, a tepsibe helyezzük, kitekerjük úgy, hogy egy kis pereme legyen a tésztának.
  • Betesszük a hideg sütőbe, feltekerjük a hőt 180 fokra, és 15-20 percig sütjük, amíg a tészta kicsit megemelkedik. Akkor kivesszük, rásimítjuk a szalonnás-hagymás tölteléket, visszatesszük a sütőbe, és további 25-30 perc alatt készre sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fokhagyma, gluténmentes, pite, rizsliszt, szalonna

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating