Az élesztőt 100 ml langyos, cukros vízben felfuttatjuk.
A lisztet az útfűmaghéjjal és a sóval összeforgatjuk, majd a felfuttatott élesztővel, és a maradék langyos vízzel összegyúrjuk. Letakarva, langyos helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben félig kisütjük a zsírját.
A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a szalonnához adjuk, és 5-6 percig pároljuk, amíg egy kicsit összeesik, majd hűlni hagyjuk.
A tejfölt a tojással, a sóval és a fűszerekkel összekeverjük, majd a szalonnás hagymára öntjük, azzal is jól összekeverjük.
A tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk, kinyújtjuk egy nagyobb tepsi méretére (kb. 35x25), picit meglisztezzük a tetejét, feltekerjük, a tepsibe helyezzük, kitekerjük úgy, hogy egy kis pereme legyen a tésztának.
Betesszük a hideg sütőbe, feltekerjük a hőt 180 fokra, és 15-20 percig sütjük, amíg a tészta kicsit megemelkedik. Akkor kivesszük, rásimítjuk a szalonnás-hagymás tölteléket, visszatesszük a sütőbe, és további 25-30 perc alatt készre sütjük.