Sign In

Receptek

Szendvicssütős fánk rizslisztből

 

Szendvicssütős fánk rizslisztből

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 16 db

Hozzávalók
  

  • 120 gramm vaj
  • 3 darab tojás
  • 15 gramm élesztő friss
  • 100 ml tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 120 gramm rizsliszt
  • 1/4 mokkáskanál
  • 6 gramm útifűmaghéj
  • 30 gramm porcukor

A tálaláshoz:

  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál fahéj

Instrukciók
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk 50 ml langyos, cukros tejben. A puha vajat jól kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, az útifűmaghéjjal összekevert lisztet, a sót, a porcukrot, a felfuttatott élesztőt, és még annyi tejet (kb. 50 ml), hogy sűrűbb galuskatészta állaga legyen. Ne adjuk hozzá egyszerre az összes tejet, mert pár perc pihentetés után kicsit be fog sűrűsödni az útifűmaghéjtól.
  • Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejjel hígítjuk, ha túl lágy, akkor egy kevés lisztet teszünk még hozzá, és arra azért figyeljünk, hogy kelesztés közben még lágyulni fog a tészta. Letakarva, langyos helyen 30-40 percig kelesztjük.
  • Miután megkelt a tészta, felmelegítjük a szendvicssütőt, mindegyik mélyedésbe 1-1 evőkanálnyi tésztát teszünk, és 5-6 perc alatt megsütjük. Nem szükséges, de az én sütőm nem süt egyenletesen, így 3 perc után megfordítottam a fánkokat.
  • Miután megsültek, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fánk, gluténmentes, rizsliszt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating