Az élesztőt felfuttatjuk 50 ml langyos, cukros tejben. A puha vajat jól kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, az útifűmaghéjjal összekevert lisztet, a sót, a porcukrot, a felfuttatott élesztőt, és még annyi tejet (kb. 50 ml), hogy sűrűbb galuskatészta állaga legyen. Ne adjuk hozzá egyszerre az összes tejet, mert pár perc pihentetés után kicsit be fog sűrűsödni az útifűmaghéjtól.
Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejjel hígítjuk, ha túl lágy, akkor egy kevés lisztet teszünk még hozzá, és arra azért figyeljünk, hogy kelesztés közben még lágyulni fog a tészta. Letakarva, langyos helyen 30-40 percig kelesztjük.
Miután megkelt a tészta, felmelegítjük a szendvicssütőt, mindegyik mélyedésbe 1-1 evőkanálnyi tésztát teszünk, és 5-6 perc alatt megsütjük. Nem szükséges, de az én sütőm nem süt egyenletesen, így 3 perc után megfordítottam a fánkokat.
Miután megsültek, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.