Sign In

Receptek

Gluténmentes szilvás-joghurtos torta

Gluténmentes szilvás-joghurtos torta

szilvás joghurtos torta gluténmentes recept mentes magazin
Szilvás joghurtos torta gluténmentes – Mentes Magazin

Nagyon finom és mutatós torta, ami valójában nem is joghurttal, hanem tejföllel készül, és egy nagyon kellemes ízhatás a végeredmény 🙂

szilvás joghurtos torta gluténmentes recept mentes magazin

Szilvás-joghurtos torta gluténmentesen

Nagyon finom és mutatós torta, ami valójában nem is joghurttal, hanem tejföllel készül, és egy nagyon kellemes ízhatás a végeredmény 🙂
Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények, Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 1 torta

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 30 gramm barna rizsliszt
  • 10 gramm kakaópor
  • 3 darab tojásfehérje
  • 35 gramm kristálycukor édesítésképpen
  • 3 gramm sütőpor
  • 3 darab tojássárgája
  • 10 gramm étolaj

A krémhez:

  • 400 gramm szilva magozva
  • 80 gramm főzős pudingpor tejszín vagy vanília ízű
  • 200 ml tej 2,8%-os
  • 100 gramm kristálycukor (édesítő)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 500 ml tej 2,8%-os
  • 300 gramm tejföl 20%-os

Instrukciók
 

  • Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt teszünk.
  • A formába tesszük a felezett, majd negyedekbe vágott, magozott szilvákat, a domború, héjas oldalukkal lefelé.
  • A pudinghoz egy tálba tesszük a pudingport, a kristálycukrot, 200 ml tejet, és csomómentesre keverjük.
  • Feltesszük a tűzhelyre melegedni az 500 ml tejet a vanília aromával. Amikor felforrt a tej, hozzáöntjük a pudingporral, cukorral elkevert tejet, és sűrűre főzzük kb. 2 perc alatt.
  • Ha kész a puding, elzárjuk alatta a gázt, és apránként hozzákeverjük a tejfölt.
  • Teljesen egyneművé keverjük, majd az elkészült tejfölös pudingot apránként a szilvára, a formába kanalazzuk.
  • Ha mindet belemertük, megütögetjük a formát, hogy a puding egyenletesen elterüljön benne.
  • Félretesszük hűlni a formát, és elkészítjük a piskótát. Ehhez a lisztet először elkeverjük a kakaóporral, és félretesszük.
  • A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény, de nem törős habbá verjük.
  • Mikor a hab készen van, hozzákeverjük a tojássárgájákat is, majd a kakaós, sütőporos lisztet, végül hozzáadjuk az olajat is a piskótához.
  • Az elkészült piskótát a tortaformába rétegezzük a pudingra, majd betesszük az egészet a 180°C-ra előmelegített sütőbe, és 40 percen keresztül sütjük, légkeverés nélkül.
  • Ha megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd betesszük hűtőbe.
  • Amikor kihűlt, körbevágjuk, levesszük a tortaforma oldalát, egy tányér segítségével átfordítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Jó étvágyat hozzá! 🙂 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csokitorta, gluténmentes, joghurt, szilva

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating