Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt teszünk.
A formába tesszük a felezett, majd negyedekbe vágott, magozott szilvákat, a domború, héjas oldalukkal lefelé.
A pudinghoz egy tálba tesszük a pudingport, a kristálycukrot, 200 ml tejet, és csomómentesre keverjük.
Feltesszük a tűzhelyre melegedni az 500 ml tejet a vanília aromával. Amikor felforrt a tej, hozzáöntjük a pudingporral, cukorral elkevert tejet, és sűrűre főzzük kb. 2 perc alatt.
Ha kész a puding, elzárjuk alatta a gázt, és apránként hozzákeverjük a tejfölt.
Teljesen egyneművé keverjük, majd az elkészült tejfölös pudingot apránként a szilvára, a formába kanalazzuk.
Ha mindet belemertük, megütögetjük a formát, hogy a puding egyenletesen elterüljön benne.
Félretesszük hűlni a formát, és elkészítjük a piskótát. Ehhez a lisztet először elkeverjük a kakaóporral, és félretesszük.
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény, de nem törős habbá verjük.
Mikor a hab készen van, hozzákeverjük a tojássárgájákat is, majd a kakaós, sütőporos lisztet, végül hozzáadjuk az olajat is a piskótához.
Az elkészült piskótát a tortaformába rétegezzük a pudingra, majd betesszük az egészet a 180°C-ra előmelegített sütőbe, és 40 percen keresztül sütjük, légkeverés nélkül.
Ha megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd betesszük hűtőbe.
Amikor kihűlt, körbevágjuk, levesszük a tortaforma oldalát, egy tányér segítségével átfordítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Jó étvágyat hozzá! :)