Sign In

Receptek

Szőlőmaglisztes almás süti

 

Szőlőmaglisztes almás süti

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 8 kisebb

Hozzávalók
  

  • 10 gramm szőlőmagliszt
  • 10 gramm szezámmagliszt
  • 1 bő teáskanál útifűmaghéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 mokkáskanál
  • 2 darab tojás
  • 20 ml 10%-os kávétejszín
  • 2 darab közepes alma kb. 250 gramm
  • 3 evőkanál eritrit

Instrukciók
 

  • Összekeverjük a száraz hozzávalókat. A tojások sárgáját elkeverjük a kávétejszínnel, a lisztes keverékhez adjuk, jól összekeverjük, majd félretesszük, hogy besűrűsödjön.
  • A megmosott, meghámozott almákat lereszeljük a reszelő nagyobbik lyukán. A tojások fehérjét az eritrittel kemény habbá verjük.
  • Az almát a lisztes masszához adjuk, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
  • Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe (22x28cm), vagy 20 cm-es szilikon sütőformába öntjük és elsimítjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
  • Amikor kihűlt, lehúzzuk a sütőpapírt, és a tetejét megszórjuk egy kevés fahéjas, porrá őrölt eritrittel. (Össz: 456 Kcal; 42,8g szénhidrát). (1 szelet /kb. 50 gramm/: 57 Kcal; 5,4 gramm szénhidrát). 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, almás, édes sütemény, gluténmentes, sütemény, szőlőmagliszt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating