Szőlőmaglisztes almás süti
Szőlőmaglisztes almás süti
Hozzávalók
- 10 gramm szőlőmagliszt
- 10 gramm szezámmagliszt
- 1 bő teáskanál útifűmaghéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1/4 mokkáskanál só
- 2 darab tojás
- 20 ml 10%-os kávétejszín
- 2 darab közepes alma kb. 250 gramm
- 3 evőkanál eritrit
Instrukciók
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat. A tojások sárgáját elkeverjük a kávétejszínnel, a lisztes keverékhez adjuk, jól összekeverjük, majd félretesszük, hogy besűrűsödjön.
- A megmosott, meghámozott almákat lereszeljük a reszelő nagyobbik lyukán. A tojások fehérjét az eritrittel kemény habbá verjük.
- Az almát a lisztes masszához adjuk, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
- Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe (22x28cm), vagy 20 cm-es szilikon sütőformába öntjük és elsimítjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
- Amikor kihűlt, lehúzzuk a sütőpapírt, és a tetejét megszórjuk egy kevés fahéjas, porrá őrölt eritrittel. (Össz: 456 Kcal; 42,8g szénhidrát). (1 szelet /kb. 50 gramm/: 57 Kcal; 5,4 gramm szénhidrát).
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)