Összekeverjük a száraz hozzávalókat. A tojások sárgáját elkeverjük a kávétejszínnel, a lisztes keverékhez adjuk, jól összekeverjük, majd félretesszük, hogy besűrűsödjön.
A megmosott, meghámozott almákat lereszeljük a reszelő nagyobbik lyukán. A tojások fehérjét az eritrittel kemény habbá verjük.
Az almát a lisztes masszához adjuk, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe (22x28cm), vagy 20 cm-es szilikon sütőformába öntjük és elsimítjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, lehúzzuk a sütőpapírt, és a tetejét megszórjuk egy kevés fahéjas, porrá őrölt eritrittel. (Össz: 456 Kcal; 42,8g szénhidrát). (1 szelet /kb. 50 gramm/: 57 Kcal; 5,4 gramm szénhidrát).