Sign In

Receptek

Szőlős rakott tészta

 

Szőlős rakott tészta

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Főétel, Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 8 szelet

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 300 gramm Civita fodros kockatészta
  • 4 darab tojás
  • 50 gramm vaj
  • 150 gramm kristálycukor
  • 10 gramm cukor vaníliás
  • 1/2 mokkáskanál
  • 3 dl tejföl
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 500 gramm szőlő lehetőleg mag nélküli

A forma kikenéséhez:

  • 1 teáskanál vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa (gluténmentes)

A tetejére:

  • 2 evőkanál porcukor

Instrukciók
 

  • A tésztát enyhén sós, forrásban levő vízben főzzük 6-7 percig, majd elzárjuk alatta a gázt, és így hagyjuk további 10-15 percig, amíg a tészta szépen megduzzad. Ekkor leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  • A tojások sárgáját a puha vajjal, a kristálycukor felével, a sóval és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük a robotgéppel. Hozzáadjuk a tejfölt, és a reszelt citromhéjat.
  • Lekapcsoljuk a robotgépet, és fakanállal óvatosan belekeverjük a megmosott, lecsepegtetett szőlőszemeket, és a megfőtt tésztát. A tojások fehérjét a maradék kristálycukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztás masszába forgatjuk.
  • Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával beszórunk, majd beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Miután megsült, kb. 20 percig hagyjuk pihenni a langyos sütőben, utána könnyebben, szebben lehet szeletekre vágni. A tálaláskor a tetejét szórjuk meg porcukorral.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, rakott, szőlő, tészta

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating