Szőlős rakott tészta
Szőlős rakott tészta
Hozzávalók
A tésztához:
- 300 gramm Civita fodros kockatészta
- 4 darab tojás
- 50 gramm vaj
- 150 gramm kristálycukor
- 10 gramm cukor vaníliás
- 1/2 mokkáskanál só
- 3 dl tejföl
- 1 darab citrom reszelt héja
- 500 gramm szőlő lehetőleg mag nélküli
A forma kikenéséhez:
- 1 teáskanál vaj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa (gluténmentes)
A tetejére:
- 2 evőkanál porcukor
Instrukciók
- A tésztát enyhén sós, forrásban levő vízben főzzük 6-7 percig, majd elzárjuk alatta a gázt, és így hagyjuk további 10-15 percig, amíg a tészta szépen megduzzad. Ekkor leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
- A tojások sárgáját a puha vajjal, a kristálycukor felével, a sóval és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük a robotgéppel. Hozzáadjuk a tejfölt, és a reszelt citromhéjat.
- Lekapcsoljuk a robotgépet, és fakanállal óvatosan belekeverjük a megmosott, lecsepegtetett szőlőszemeket, és a megfőtt tésztát. A tojások fehérjét a maradék kristálycukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztás masszába forgatjuk.
- Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával beszórunk, majd beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Miután megsült, kb. 20 percig hagyjuk pihenni a langyos sütőben, utána könnyebben, szebben lehet szeletekre vágni. A tálaláskor a tetejét szórjuk meg porcukorral.