A tésztát enyhén sós, forrásban levő vízben főzzük 6-7 percig, majd elzárjuk alatta a gázt, és így hagyjuk további 10-15 percig, amíg a tészta szépen megduzzad. Ekkor leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
A tojások sárgáját a puha vajjal, a kristálycukor felével, a sóval és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük a robotgéppel. Hozzáadjuk a tejfölt, és a reszelt citromhéjat.
Lekapcsoljuk a robotgépet, és fakanállal óvatosan belekeverjük a megmosott, lecsepegtetett szőlőszemeket, és a megfőtt tésztát. A tojások fehérjét a maradék kristálycukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztás masszába forgatjuk.
Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával beszórunk, majd beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt aranybarnára sütjük.
Miután megsült, kb. 20 percig hagyjuk pihenni a langyos sütőben, utána könnyebben, szebben lehet szeletekre vágni. A tálaláskor a tetejét szórjuk meg porcukorral.