Tejberizses-epres szelet
Tejberizses-epres szelet
Hozzávalók
A tejberizshez:
- 200 gramm rizs
- 200 ml víz
- 800 ml tej
- 1 mokkáskanál só
- 10 gramm cukor vaníliás
- 3 darab tojás
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál rizsliszt
- 12 szem eper
A forma kikenéséhez:
- 1 mokkáskanál vaj
- 1 evőkanál zsemlemorzsa (gluténmentes)
Instrukciók
- A tejberizst a szokásos módon megfőzzük, kihűtjük, majd 1/3 részét elvesszük, a többit félretesszük a többi süteményhez.
- A tojásokat a cukorral krémes-habosra keverjük, majd a tejberizshez adjuk, valamint a rizslisztet is hozzákeverjük.
- Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk, megszórjuk a zsemlemorzsával, beleöntjük a tojásos-tejberizses masszát, rárakosgatjuk a megmosott, kicsumázott, felaprított epreket (bele is lehet keverni). 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)