Sign In

Receptek

Tejberizses-epres szelet

 

Tejberizses-epres szelet

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 12 szelet

Hozzávalók
  

A tejberizshez:

  • 200 gramm rizs
  • 200 ml víz
  • 800 ml tej
  • 1 mokkáskanál
  • 10 gramm cukor vaníliás
  • 3 darab tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 12 szem eper

A forma kikenéséhez:

  • 1 mokkáskanál vaj
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa (gluténmentes)

Instrukciók
 

  • A tejberizst a szokásos módon megfőzzük, kihűtjük, majd 1/3 részét elvesszük, a többit félretesszük a többi süteményhez.
  • A tojásokat a cukorral krémes-habosra keverjük, majd a tejberizshez adjuk, valamint a rizslisztet is hozzákeverjük.
  • Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk, megszórjuk a zsemlemorzsával, beleöntjük a tojásos-tejberizses masszát, rárakosgatjuk a megmosott, kicsumázott, felaprított epreket (bele is lehet keverni). 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, eper, gluténmentes, tejberizs

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating