Sign In

Receptek

Töltött paprika hús nélkül

Töltött paprika hús nélkül

 

Töltött paprika hús nélkül

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 8 darab közepes méretű zöldpaprika
  • 1 evőkanál ételízesítő vagy 1 teáskanál só

A töltelékhez:

  • 1 darab közepes fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab zöldpaprika
  • 2 darab paradicsom
  • 400 gramm csiperkegomba
  • 150 gramm hántolt köles vagy rizs
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál borsikafű
  • 1 darab tojás

A mártáshoz:

  • 1 darab közepes vöröshagyma
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 darab zöldpaprika
  • 2 darab paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl

Instrukciók
 

  • A töltelékhez a felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot, paprikát és gombát.
  • Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a borsikafűvel, és kis lángon, fedő alatt félpuhára pároljuk. Amikor már elég sok lé van alatta, hozzáadjuk a nagyon alaposan megmosott, leöblített kölest, és pár percig, amíg a levet kellőképpen felszívja, együtt pároljuk tovább. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
  • Egy másik serpenyőben megdinszteljük a másik apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát, majd a megmosott, felaprított paprikát és paradicsomot. Lefedve, kis lángon puhára pároljuk.
  • Az egész paprikákat megmossuk, a csumát eltávolítjuk. Amikor a töltelék kihűlt, hozzákeverjük a tojást, és a masszát a paprikákba töltjük. Lábasba fektetjük őket, vízzel felöntjük, hozzáadjuk az ételízesítőt, és lefedve kb. 25 perc alatt puhára főzzük.
  • A szintén megpuhult mártást megszórjuk 1ek liszttel (rizsliszttel), alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt is. A paprikák főzőlevével hígítjuk, majd az egészet a paprikák tetejére öntjük.
  • Külön köret nem szükséges, de ha valaki nagyon ragaszkodik hozzá, párolt kölest vagy rizst adhat mellé, esetleg egy szelet friss kenyeret.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, húsmentes, paprika, töltött, vegetáriánus

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating