A töltelékhez a felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot, paprikát és gombát.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a borsikafűvel, és kis lángon, fedő alatt félpuhára pároljuk. Amikor már elég sok lé van alatta, hozzáadjuk a nagyon alaposan megmosott, leöblített kölest, és pár percig, amíg a levet kellőképpen felszívja, együtt pároljuk tovább. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
Egy másik serpenyőben megdinszteljük a másik apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát, majd a megmosott, felaprított paprikát és paradicsomot. Lefedve, kis lángon puhára pároljuk.
Az egész paprikákat megmossuk, a csumát eltávolítjuk. Amikor a töltelék kihűlt, hozzákeverjük a tojást, és a masszát a paprikákba töltjük. Lábasba fektetjük őket, vízzel felöntjük, hozzáadjuk az ételízesítőt, és lefedve kb. 25 perc alatt puhára főzzük.
A szintén megpuhult mártást megszórjuk 1ek liszttel (rizsliszttel), alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt is. A paprikák főzőlevével hígítjuk, majd az egészet a paprikák tetejére öntjük.
Külön köret nem szükséges, de ha valaki nagyon ragaszkodik hozzá, párolt kölest vagy rizst adhat mellé, esetleg egy szelet friss kenyeret.