Sign In

Receptek

Tormás virslileves

Tormás virslileves

 

Tormás virslileves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 100 gramm füstölt szalonna
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 3 darab közepes sárgarépa
  • 3 darab közepes fehérrépa
  • 1 evőkanál
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 150 ml tejföl vagy tejszín
  • 2 evőkanál reszelt torma vagy majonézes tormakrémmel még finomabb
  • 1 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 2 pár virsli
  • 1/2 csokor petrezselyem

A levesbetéthez:

  • 1 darab tojás
  • 1/4 mokkáskanál
  • 3 evőkanál rizsliszt

Instrukciók
 

  • A szalonnát apró kockára vágjuk és az olajon kiolvasztjuk a zsírját. A vége felé hozzáadjuk a felaprított hagymát, és megdinszteljük a zsíron, majd hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket.
  • Felöntjük 1,5 liter vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a sót, ételízesítőt, borsot, majd fedő alatt, takaréklángon, kb. 15 perc alatt, roppanósra főzzük a zöldségeket. Közben felkarikázzuk a virslit, és a leveshez adjuk.
  • A tojást összekeverjük a sóval és a liszttel, a nokedli tésztánál kicsit sűrűbb masszának kell lennie, majd a forró levesbe mártogatott kiskanállal a levesbe szaggatjuk. Kicsi nokedlikat szaggassunk, mert főzés közben nagyon meg fognak nőni.
  • A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és a tormával, egy kevés forró levessel hígítjuk, simára keverjük, majd az egészet a leveshez öntjük, és néhány perc alatt besűrítjük vele, majd megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, torma, virlsi

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating