A szalonnát apró kockára vágjuk és az olajon kiolvasztjuk a zsírját. A vége felé hozzáadjuk a felaprított hagymát, és megdinszteljük a zsíron, majd hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket.
Felöntjük 1,5 liter vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a sót, ételízesítőt, borsot, majd fedő alatt, takaréklángon, kb. 15 perc alatt, roppanósra főzzük a zöldségeket. Közben felkarikázzuk a virslit, és a leveshez adjuk.
A tojást összekeverjük a sóval és a liszttel, a nokedli tésztánál kicsit sűrűbb masszának kell lennie, majd a forró levesbe mártogatott kiskanállal a levesbe szaggatjuk. Kicsi nokedlikat szaggassunk, mert főzés közben nagyon meg fognak nőni.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és a tormával, egy kevés forró levessel hígítjuk, simára keverjük, majd az egészet a leveshez öntjük, és néhány perc alatt besűrítjük vele, majd megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.