Túrófánk
Túrófánk
Hozzávalók
- 2 darab tojás
- 40 gramm cukor vagy édesítő
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1/2 darab kezeletlen citrom reszelt héja
- 1/2 mokkáskanál só
- 250 gramm félzsíros tehéntúró
- 150 gramm rizsliszt
- 6 gramm sütőpor
- 500 ml napraforgóolaj a sütéshez
- 1 evőkanál vaníliás porcukor a tetejére
Instrukciók
- A tojásokat összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, a reszelt citromhéjjal, majd az áttört túrót is belekeverjük.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- Olajos kézzel nagyobb diónyi gombócokat formálunk a tenyerünk között, majd nem túl forró olajban szép pirosra sütjük őket. Ne tegyünk egyszerre sok fánkot az olajba, mert majdnem a duplájukra megnőnek. A fánkokat nem kell forgatni, szépen megfordulnak maguktól.
- Az első fánkot ellenőrizzük, hogy átsült-e rendesen a közepe, ha nem, akkor csökkentsük a hőt, és süssük lassabban a fánkokat. A megsült fánkokat konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat.
- Tálaláskor vaníliás porcukorral szórjuk meg.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)