Sign In

Receptek

Túrógombóc kukoricadarával, dióval

Túrógombóc kukoricadarával, dióval

 

Túrógombóc kukoricadarával, dióval

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm túró
  • 3 darab tojás
  • 1 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 50 gramm kukoricadara
  • 1 púpozott evőkanál Miklós' Universal mix
  • 0,5 teáskanál
  • ízlés szerint citromhéj reszelt
  • 50 gramm dió
  • 200 ml tejföl

Instrukciók
 

  • A túrót kikeverjük a tojásokkal, sóval, cukorral, citromhéjjal, darával, liszttel.
  • Éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy a dara jól szívja meg magát, de elég 2-3 óra is.
  • Másnap felforralunk egy fazék vizet, beletesszük a sót, vizes kézzel diónyinál kicsit nagyobb gombócokat formálunk, és addig főzzük, amíg a gombócok fel nem jönnek a víz színére. Utána kisebbre vesszük a lángot, és még főzzük a gombócokat kb. 4-5 percig.
  • A kukoricadara lassabban fő meg, mint a búzadara. Leszűrjük a gombócokat, és szárazon pirított, darált dióban megforgatjuk őket, langyos tejföllel meglocsoljuk, porcukorral megszórjuk. Próbáljátok ki dióval, fenomenális!  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó dió, gluténmentes, kukoricadara, túró, túrógombóc

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating