Túrógombóc kukoricadarával, dióval
Túrógombóc kukoricadarával, dióval
Hozzávalók
- 250 gramm túró
- 3 darab tojás
- 1 evőkanál cukor vagy édesítő
- 50 gramm kukoricadara
- 1 púpozott evőkanál Miklós' Universal mix
- 0,5 teáskanál só
- ízlés szerint citromhéj reszelt
- 50 gramm dió
- 200 ml tejföl
Instrukciók
- A túrót kikeverjük a tojásokkal, sóval, cukorral, citromhéjjal, darával, liszttel.
- Éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy a dara jól szívja meg magát, de elég 2-3 óra is.
- Másnap felforralunk egy fazék vizet, beletesszük a sót, vizes kézzel diónyinál kicsit nagyobb gombócokat formálunk, és addig főzzük, amíg a gombócok fel nem jönnek a víz színére. Utána kisebbre vesszük a lángot, és még főzzük a gombócokat kb. 4-5 percig.
- A kukoricadara lassabban fő meg, mint a búzadara. Leszűrjük a gombócokat, és szárazon pirított, darált dióban megforgatjuk őket, langyos tejföllel meglocsoljuk, porcukorral megszórjuk. Próbáljátok ki dióval, fenomenális!
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)