Túrópizza
Túrópizza
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 250 gramm tehéntúró
- 1 darab tojás
- 50 gramm reszelt sajt
- 1 mokkáskanál só
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1/2 mokkáskanál fokhagymapor
- 20 gramm zabpehely (jelölten gluténmentes)
A paradicsomszószhoz:
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 2-3 evőkanál víz
- 1 mokkáskanál szárított oregánó
- 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
- 1/2 mokkáskanál só
A feltéthez:
- 2 szelet pizzasonka
- 1 fej kisebb lilahagyma
- 1 darab közepes paradicsom
- 1 darab főtt tojás
- 2 evőkanál főtt csemege kukorica (konzerv vagy fagyasztott)
- 20 gramm reszelt pizza mozzarella sajt
- 1/2 mokkáskanál szárított oregánó
- 1/2 mokkáskanál szárított bazsalikom
- 1 mokkáskanál étolaj a kenéshez
Instrukciók
- A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a sót, az oregánót, a fokhagymaport, a reszelt sajtot, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhet (el is maradhat), és azt is beledolgozzuk.
- Amíg a paradicsomszósz és a feltét készül a pizzaalapot félretesszük pihenni. A paradicsomszószhoz a pürét összekeverjük a hozzávalókkal.
- Előkészítjük a feltétet. A sonkát kisebb darabokra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a paradicsomot megmossuk, karikára vágjuk, a főtt tojást szintén karikára vágjuk.
- A sütőpapírra rajzolunk egy 26 cm átmérőjű kört, rátesszük a tepsire, olajjal megkenjük a papírt, hogy ne ragadjon rá a pizza. A túrós alapot egyenletesen elosztjuk a körön belül, a kanál hátlapjával elsimítjuk, a szélét megigazítjuk, hogy ne legyen túl vékony, mert könnyen megég.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
- Majd kivesszük a sütőből, megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a feltétet, megszórjuk a reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, és 15 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)