Túrós-barackos kevert süti – gluténmentesen
Túrós-barackos kevert süti gluténmentesen
Egy könnyű süti, akár tízóraira, akár uzsonnára!
Hozzávalók
A tésztához:
- 250 gramm rizsliszt
- 6 gramm sütőpor
- 150 gramm cukor
- 4 darab tojás
- 100 ml napraforgóolaj
- 100 ml tej
- 1/2 mokkáskanál só
A töltelékhez:
- 250 gramm félzsíros tehéntúró
- 1 darab tojás
- 1/4 mokkáskanál só
- 2 evőkanál cukor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1 evőkanál rizsdara vagy kukoricadara
- 1/2 darab citrom reszelt héja
- 300 gramm felezett őszibarackkonzerv
- 1 evőkanál porcukor a tetejére
Instrukciók
- Először a tölteléket készítjük el. A túrót összekeverjük a többi hozzávalóval, vizes kézzel 12 db gombócot formálunk, tányérra tesszük őket, és betesszük a hűtőbe.
- A barackot lecsepegtetjük, majd 4 részre vágjuk.
- Az egész tojásokat a cukorral habosra, fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sót, és végül a sütőporral összekevert lisztet.
- Sütőpapírral bélelt, vagy vékonyan kivajazott, lisztezett tepsibe (20x25 cm) öntjük a masszát, belehelyezzük a túrógombócokat, és az elnegyedelt barackszeleteket. 170 °C-ra előmelegített sütőben, légkeveréssel 25-30 perc alatt megsütjük (légkeverés nélkül: 190 °C).
- Miután kihűlt, kockára vágjuk, és porcukorral megszórjuk a tetejét.