Sign In

Receptek

Túrós-barackos kevert süti – gluténmentesen

Túrós-barackos kevert süti – gluténmentesen

 

Túrós-barackos kevert süti gluténmentesen

Egy könnyű süti, akár tízóraira, akár uzsonnára!
Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 20 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 250 gramm rizsliszt
  • 6 gramm sütőpor
  • 150 gramm cukor
  • 4 darab tojás
  • 100 ml napraforgóolaj
  • 100 ml tej
  • 1/2 mokkáskanál

A töltelékhez:

  • 250 gramm félzsíros tehéntúró
  • 1 darab tojás
  • 1/4 mokkáskanál
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rizsdara vagy kukoricadara
  • 1/2 darab citrom reszelt héja
  • 300 gramm felezett őszibarackkonzerv
  • 1 evőkanál porcukor a tetejére

Instrukciók
 

  • Először a tölteléket készítjük el. A túrót összekeverjük a többi hozzávalóval, vizes kézzel 12 db gombócot formálunk, tányérra tesszük őket, és betesszük a hűtőbe.
  • A barackot lecsepegtetjük, majd 4 részre vágjuk.
  • Az egész tojásokat a cukorral habosra, fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sót, és végül a sütőporral összekevert lisztet.
  • Sütőpapírral bélelt, vagy vékonyan kivajazott, lisztezett tepsibe (20x25 cm) öntjük a masszát, belehelyezzük a túrógombócokat, és az elnegyedelt barackszeleteket. 170 °C-ra előmelegített sütőben, légkeveréssel 25-30 perc alatt megsütjük (légkeverés nélkül: 190 °C).
  • Miután kihűlt, kockára vágjuk, és porcukorral megszórjuk a tetejét. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó barack, gluténmentes, sütemény, túró

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating